34_featured-events 34_checkmark 34_featured-events
Fragt 29,95 kr. - gratis ved 399 kr.

Lærke Bagger

Hun er kæmpefan af De 5, læser kogebøger højt for sin datter og drømte som barn om at hedde Snøvsen til mellemnavn. Mød strikdesigner Lærke Bagger

Af Sisse Tvegaard Andersen

De bøger, jeg fik læst højt som barn, var … for eksempel HALFDANS ABC, som jeg også læser højt for mine børn, når jeg lægger dem i seng nu. Jeg har en på to år og en på seks, og jeg læser den for dem begge to. De kan begge to være med. Vi har også læst meget Ole Lund Kirkegaard, men den lille er lidt for lille til det. 

Den bedste bog, som jeg selv læste i min barndom, var … DE 5. Jeg genlæste bøgerne for et par år siden, og huskede tydeligt stemningen og historien. Jeg har nægtet mine forældre at sælge mine gamle bøger om DE 5, så de har cirka 37 bøger derhjemme. Jeg var i det hele taget et meget læsende barn. Jeg læste også Dennis Jürgensen, Bjarne Reuter, og så læste jeg Scherfig som 13-årig. 

Det allerbedste ved bøger er … at jeg får et afbræk fra det visuelle. Jeg arbejder hele tiden med noget, jeg ser, som er foran mig. Det er bøger ikke, det er noget, der foregår oppe i hovedet på dig.

En bog, jeg ofte giver i gave til (folk med) børn, er … bøger af Flemming Quist Møller. SNUDEN var min egen yndlingsbog. Han skriver så sjovt, og det er både sjovt for voksne og børn. Som voksen må man godt kræve noget af børnelitteratur, så man som voksen også bliver underholdt. Jeg læser ti minutter længere, hvis jeg selv synes, det er en god bog.

Jeg var et MEGET LÆSENDE barn

For tiden kan vi i min familie bedst lide at læse … virkelig mange forskellige ting. Min datter har været meget optaget af opskriftsbøger, så det har vi også læst højt. Vi går tit ned på byttestationer, hvor børnene selv får lov til at finde nogle bøger. Sidst valgte min datter det gamle testamente på hebraisk, som hun er meget glad for, men som vi desværre ikke kan læse højt, ha, ha. 

Når jeg læser højt, foregår det ofte … med indlevelse, men ikke med lyde og fagter. Det er jeg for hæmmet et menneske til at kunne gøre. 

En bog, der har fået mig til at græde, er … BRØDRENE LØVEHJERTE. Det siger alle sikkert, men jeg græd som pisket. Jeg var nok kun seks år gammel, og i virkeligheden for lille til at høre den. Min datter er ikke i hvert fald ikke klar til den. Men så kan hun høre nogle andre Astrid Lindgren-historier. For eksempel har vi læst ALLE VI BØRN I BULDERBY.

Hvis jeg fik muligheden for at leve én dag som en karakter fra børnelitteraturen, ville jeg være … Geo fra DE 5. Hende var jeg meget fascineret af. Hun var jo den virkelige leder af gruppen. 

Jeg glæder mig til, at mine børn skal læse … SNØVSEN. Jeg var selv så glad for Snøvsen, at jeg gerne ville have heddet Snøvsen til mellemnavn. Lærke Snøvsen Bagger. Men det fik jeg ikke lov til af mine forældre.

 

Lærke anbefaler