34_featured-events 34_checkmark 34_featured-events
Fragt 29,95 kr. - gratis ved 399 kr.

7 ting I kan lave på en regnvejrsdag

Her får I gode idéer til sjove aktiviteter, I kan lave de dage, hvor vejret ikke er til ture til legepladsen og leg på trampolinen i haven.

 

Af Sisse Tvegaard Andersen 

Tingfinderleg
Gør som Pippi Langstrømpe og hendes venner Tommy og Annika, og vær tingfindere for én dag. Gem Legomænd eller tøjdyr rundt om i stuen eller i hele huset, hvis børnene er lidt større. Hvor hurtigt mon børnene finder dem alle?

Læs mere om TINGFINDERBOGEN her

Gemmeleg
Sæt gang i en omgang klassisk gemmeleg ligesom tapiren og hans venner i bogen I FORM MED TAPIREN. I kan eventuelt gøre det til en konkurrence om at finde det allerbedste gemmested i huset.

Bagetid
Klar til en bagedyst? Bag en omgang muffins eller en klassisk chokoladekage og pynt kagerne med krymmel, glasur og flag. I kan finde inspiration til lækre og fantasifulde kager i bogen BAGEEVENTYR, hvor den tidligere deltager i Den Store Bagedyst, Ditte Julie Jensen, har taget sine to børn med i kagekøkkenet.

 Frem med farverne 
Så skal der tegnes. Find papir, farveblyanter eller tusser frem, og tegn jeres yndlingsfigurer fra de kendte børnebøger. Det kan være Emil fra Lønneberg, Mis med de blå øjne eller prinsessen fra Klods-Hans. I kan også læse eventyr højt og tegne det, der sker i historien.

Byg en hule
Læg et tæppe eller en dyne over et bord eller et par stole, I har skubbet sammen. Indret jeres hule med puder på gulvet, hæng en lyskæde eller en lommelygte op, og servér saftevand og frugt derinde.

Gæt et dyr
I skal skiftes til at tænke på et dyr, som de andre skal gætte enten ved at få en ledetråd ad gangen eller ved at stille ja/nej-spørgsmål om dyret, for eksempel ”Har dyret fire ben?” eller ”Kan det flyve?”. Hvis børnene er så store, at dyr som løve, frø og kanin bliver for nemme at gætte, kan I finde inspiration til andre sjove dyr i SEBASTIANS STORE QUIZ OM DYR.

Skør højtlæsning
Lad barnet vælge en bog, der skal læses højt, og giv den fuld gas med sjove stemmer og fagter, mens I læser højt. Hvis det er en historie, barnet kender godt, kan du også lave sjov med at give personerne forkerte navne eller digte videre på historien, mens I læser.