34_featured-events 34_checkmark 34_featured-events
Fragt 29,95 kr. - gratis ved 399 kr.

Sebastian Klein: Min barndoms bøger

Kan du huske, hvad du fik læst højt som barn? Eller den første bog, du læste helt selv? Der er stærke minder forbundet med de bøger, vi har fået ind med modermælken. Her fortæller Sebastian Klein om sin barndoms bøger.
 Fortalt til Katrine Lundtoft Bentsen 

Hvilke børnebøger husker du særligt fra du var lille?
Da jeg var dreng, havde jeg en bog, der hed MARK TRAIL'S STORE DYREBOG. Bogen var egentlig en tegneserie om alle mulige forskellige dyr. Jeg elskede at læse i bogen og se på tegningerne af de mange mystiske dyr fra hele verden. De bøger, jeg selv har skrevet, er på en måde nok inspireret af netop denne bog, som jeg dog ikke har læst siden jeg var barn.

Hvad var din yndlingsbørnebog?
Jeg havde mange forskellige bøger som barn. Jeg var glad for bøger om dyr, men jeg kunne også godt lide eventyr. MIO, MIN MIO var en bog, jeg var særlig glad for, da jeg var barn, og jeg fik den læst op flere gange. Og da jeg selv lærte at læse var det faktisk den første bog, jeg læste fra start til slut. Jeg var også glad for sjove børnebøger, som f.eks. Ole Lund Kirkegaards bøger, BjarneReuters Bertram-bøger og ikke mindst KRUMMERNE af Thøger Birkeland.

Hvem læste højt for dig, da du var barn?
Min mor var god til at læse højt. Når hun læste, lavede hun altid sin stemme om, alt efter hvilken karakter i bogen der talte. Det syntes jeg var enormt sjovt – især når det var Ole Lund Kirkegaards sjove bøger, der blev læst højt. Jeg tror, lige netop de bøger er dem, som jeg har grinet allermest af nogensinde.

Er der bøger fra din egen barndom, du har læst for dine egne børn?
Da mine egne børn var små læste jeg selvfølgelig GUMMI-TARZAN, ORLA FRØSNAPPER, ALBERT, OTTO ER ET NÆSEHORN og alle de andre Ole Lund Kirkegaard-bøger højt for dem. De syntes også, de var sjove, og jeg synes faktisk også, det var sjovt at læse dem igen.